2019 Alaszka Carp Lake Víztér kód: 10-034-1-4


Tavunkon kizárólag érvényes állami horgászkártya birtokában lehetséges a területi engedélyek kiváltása. Az állami és területi jegyekkel kapcsolatosan a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény ill. annak kiegészítő rendelete az irányadóak. Az érvényes állami horgászjegy megléte a külföldi állampolgárok esetében is kötelező. Tavunk kizárólag sporthorgász tó, csak gyakorlattal rendelkező, a halak épségét előtérbe helyező horgászokat várunk, HALAT ELVINNI TILOS!

  • Horgászat időtartama:  Március 01-től - November 30 – ig. 
Nappali horgászat: reggel 07.00 órától délután 18.00 óráig tart.
Éjszakai horgászat: délután 18.00 órától  másnap 18.00 óráig tart. ( Éjszakai horgászat csak 24 órás jegy megváltásával lehetséges ! )
A telefonon történő helyfoglalásokat minden nap reggel 9.00 –órától délután 18.00- óráig tudjuk fogadni.
  • Szabályok !

Horgászni csak a megváltott helyen lehet a helyi horgászrend szerint akár 3 db. horgászbottal is, botonként 1-1 szakáll nélküli, vagy mikro szakállas horoggal. Horgok mérete kizárólag 4-es, 6-os, vagy 8-as lehet. Fonott zsinór használata főzsinórként előtét zsinórként (csapóként) is TILOS, csak horog előkeként használható! A halak testi épségének megóvása érdekében az ólomelhagyós szerelék használata kötelező (ezalatt a csúszó ólom akadálytalan szerelésére, vagy a klipszre szerelt gumiharanggal rögzített ólomra, vagy etetőkosárra gondoltunk). Pontybölcső, valamint saját nagyméretű apró lyukú merítő, és jó minőségű sebfertőtlenítő használata kötelező! A pontybölcsőt folyamatosan vizesen kell tartani, és időnként a vizet cserélni kell benne! A halakat kíméletes kifogás, fényképezés után sérülésmentesen azonnal vissza kell engedni. A halak letárolása, akár rövid időre is TILOS! Fényképezni a halak épsége érdekében csak térdelő helyzetben, a pontybölcső fölött engedélyezett, álló helyzetben TILOS! A csónak használata nem engedélyezett. Etetésre bojli, pellet, method mix, és főzött magvak használhatóak. A method mixből és főzött magvakból összesen napi 3 kg. használható horgászhelyenként. A pellet és bojli használatára mennyiségi korlátozás nincs. A száraz és erjesztett magvak, valamint a kutyatáp használata szigorúan TILOS! Etetőcsónak használata engedélyezett. Horgászat közben botokat őrizetlenül hagyni TILOS! Egy horgásznak mindig a helyszínen kell tartózkodnia, vagy a távollét idejére az összes botot ki kell venni. Elektromos kapásjelző használata kötelező! Az éjszakai horgászat megkönnyítésére reflektort lehet használni, de csak úgy, hogy az más horgászt ne zavarjon. A horgászállások autóval megközelíthetők, de az autót csak abban az esetben hagyhatják ott, ha a horgászat folyamán nem közlekednek vele. Akik a horgászat ideje alatt autóval el szeretnék hagyni a tó területét, azoknak kipakolás után a halőrház mögött lévő parkolóban kell hagyniuk azt, és csak a horgászat befejeztével bepakolás céljából állhatnak vele vissza. A tó területén mindenki köteles a természetvédelem, és a kulturált viselkedés írott és íratlan szabályait betartani. A hangoskodás, más horgász zavarása, a halakkal való kíméletlen bánásmód, valamint a házirend be nem tartása azonnali kizárást vonhat maga után. A tóban fürdeni tilos! Távozáskor mindenki köteles a horgászhelyet tiszta, rendezett állapotban hátrahagyni. A keletkezett hulladékot a halőrháznál elhelyezett szeméttárolókba kérjük elhelyezni! Szemetes horgászállást maga mögött hagyó horgászt a tógazda a későbbiekben szankciókkal sújthatja. A tó területén a halőrök és a tulajdonos által kijelölt személyek ellenőrzése rendszeres, esetenként a járművel távozókat is ellenőrizhetik, aminek mindenki köteles alávetnie magát. Éjjel biztonsági őrzés van. Ennek ellenére a tó 22.00 órától 07.00 óráig zárva van.

Látogatókat előzetes bejelentés alapján fogadhatnak. Éjszakai tartózkodás esetén külön díjat számolunk fel.

  • Kizáró rendelkezések !

Hallal való rossz bánásmód – Szemetelésért - Több bot használatáért - Kialakított környezet rongálásáért - Mások szándékos zavarása - Túlzott zajkeltés
A fentiek  megszegéséért, nem betartásáért,  a halőr illetve a tógazda több hónapos, illetve végleges eltiltást eszközölhet !